Orolig

Har senaste dagarna haft lite ont i magen när jag jobbar lite hårdare. (kör skottkärra och så) Idag är det lite värre så jag blir lite orolig. Ska prata med min BM i morgon.

Mår inte bra...

Idag är en riktigt kass dag. Jag har otroligt ont i magen idag, inte nog med det...huvudet värker också... ända från ryggen och upp. Men men ett par alvedon och en vetekudde har fått pli på huvudet. Bara magen som är riktigt besvärlig.

Igår började andra gruppen med tackor att lamma. En ungtacka fick ett lamm på morgonen och sedan kom två till från en ungtacka på eftermiddagen. I morse kom det trillingar från en ungtacka...helt otroligt att det var tre... Men en var dödfödd tyvärr. De som är kvar är en svart och en vit och de är jättesöta men tackan vill bara veta av den vita. När jag försökte mjölka henne för att ge den svarta så blev hon stressad och det tog helstopp. kom inte en droppe. Den vita får ju dia om den vill och den försöker men är helt knasig för den hittar inte spenen och vill inte ta emot hjälp, tro mig jag har försökt.
I alla fall fick jag mjölka de tackor som fick igår för att få ihop lite och lammen åt upp det. Sorgligt nog verkar det inte som om det hjälper. Jag har sprungit och mjölkat och haft mig hela dagen men de blir ändå bara svagare...Det är så jobbigt och frustrerande när allt man gör ändå inte räcker till! Jag hatar när lamm dör.

NUPP

Igår gjorde vi nupp-testet. Var så mysigt att se lille bebisen fladdra runt inne i magen. Det var en riktig vilding och ville inte ligga som barnmorskan ville.  Men till slut fick de ett par bra bilder som de kunde mäta på.
Kom fram till att jag var i v. 12+0 igår! JIPPIE. Två dagar längre gången ;-) Nytt BF var 6 oktober. Får väl se om denna är lika punktlig som J. Hon kom på dagen då hon var beräknad. hihi.

Tjohooo!!

TITTA HÄR DET ÄR VÅR!


Helt underbart SÅG NI att Magnus gick vidare!! Det är så otroligt roligt! Visst hade han inte sin bästa dag igår men han är ju ändå den som gjort störst framsteg. Precis som Tony sa ;-) Heja Tony! Jag blev bara så glad. Var så nervös så jag mådde illa när röstningen var klar. Jag röstade själv två gånger!!
Det är synd bara att Morgan var tvungen att åka hem :-( Jag tycker om honom också.. Dessutom är han rolig ;-)

Idag har vi grejat med djuren. Flyttat fångstgrindar och tagit bort lamm från tackorna. Det är några tackor som blivit lite smala men nu ska de väl lägga på sig igen hoppas jag. De ska få en underbar sommar i hagen utan några lamm som tar deras energi. Till hösten blir det värre. Då måste vi bestämma vilka tackor som ska "gå i pension". Inte roligt alls att skicka av med sina trogna vänner men några är för gamla för att gå ett år till. Årets värsta skitgöra...
Men det är långt kvar till det ännu! De har som sagt en hel sommar med gott och grönt gräs :-)

Nu ska jag visa upp mina älskade djur lite. Jag kunde inte låta bli att ta lite bilder idag ;-)


Här är min fina minigris: Miss Heera



Detta är min vackra C-Ponny Chicodóro



Och mitt vackra halvblodssto Gina ;-)



Min lilla Border Collie Nell! 7 månader



Och så underbara Border Collien Jim och Samojeden Sammie!



Lite bilder på fåren kommer här!






Avslutar med en bild på en av katterna. Pricken!

11+0 Weeiiaaa

Nu är det 11 fulla veckor som har gått. Helt otroligt :-) Och på onsdag är det NUPP-test på G. Spännande och nervöst på samma gång. Jättemysigt att få se bebisen men samtidigt jätterädd att de ska säga att något är fel. usch

MEN ikväll är det Let´s Dance igen! Jättespännande att se om Magnus går vidare till finalen. Jag tycker ju att han ska det för han är ju bäst av dem alla! Men de andra är duktiga med så det blir spännande att se ;-)
Hoppas bara att inte svenska folket röstar på någon bara för att de tycker att personen är coool utan på den person som faktiskt är duktigast ikväll :-) Hoppas på Magnus haha

Jag mår illa fortafarande...det är bättre men det är fortfarande så att det känns motigt ibland. Detta går ut över Fredrik om ni förstår vad jag menar....stackarn...Men han är förstående....för det mesta... ;-)

10+6

Jag vill börja med att tacka Camilla för tipset om vägningen! KRAM till dig!

Jaha, tiden går...om än ganska låångsamt ;-) Men det är jättebra att jag fått något annat att tänka på nu när jag börjat arbeta som fristående hudvårdskonsult för Mary Kay. Snart ska jag försöka mig på en power start och jag tror att jag kan klara det! eller snarare jag SKA klara det! Jag vet att jag kan ;-)
Det är i alla fall väldigt roligt med de träffar och möten jag kommer iväg på nu. Sitter inte bara hemma med J längre hela veckorna. (även om det också är mysigt att gosa med henne ;-))

Nästa vecka ska jag börja på vattengympa för gravida också. Det ska bli skönt för jag har redan fårr ont i ryggen. Läste i journalen från förra graviditeten att jag sökte läkarvård för ryggen redan i v. 12. då. Blev sjukskriven i v. 17. Men denna gång ska jag inte bli sjukskriven. Jag är ju inte anställd så det går inte. Och med MK kan jag ju ändå arbeta. Får väl skaffa mig någon som bär alla grejer åt mig bara ;-)

v. 10+3

Skulle ha haft ett läkarbesök idag men det blev flyttat...otur men jag klarar mig till om två veckor. Har fått ont i ryggen de senaste dagarna. Det är ganska jobbigt måste jag säga men jag hoppas på att jag kan stoppa upp det så att det inte blir värre.
Förra graviditeten hade jag ganska stora problem med ryggvärk och foglossning så jag är lite orolig att det ska bli som då eller ännu värre. (huga).

Illamåendet hänger kvar men det är väl lite bättre tycker jag. Men måste fortfarande äta HELA TIDEN!
Kommet ju se ut som en uppstoppad korv.

Här kommer bild från i fredags. v. 10+0. Trots VUL är jag fundersam på om det inte är tre eller fyra barn i den magen...
Som ni ser måste jag smyga på mig mina mammajeans redan. Blir mest byxor med resår annars men ska man klä sig lite finare så måste jag ha stööörre!



Nu till melodifestivalen. RÄTT LÅT VANN!! Jag tyckte om Malenas låt och Måns låt! SÅ jag är nöjd och glad. (Väldigt lättad över att inte SNÄLLA SNÄLLA vann, det var inte en låt i min smak även om jag inte klandrar andra som bevisligen tyckte om den)
SEN såg ni Magnus i Let´s Dance i fredags??? Såå braaa han vaaa!!!! Hoppas verkligen att han vinner, det är något med hans charm som når mig. (om som sagt var....östgötskan ;-) min fosterdialekt)

10+0 !!!

Idag är det tio fulla veckor!! En fjärdedel har redan gått. två veckor till så minskar riskern för missfall sedan!
Jag har ont i magen idag. Ja det är min vanliga mage så det är inte något farligt men det är lite jobbigt. Jennifer är sjuk också och riktigt gnällig. Äter gör hon inte heller och inte dricker och det oroar mig. Men var på VC med henne idag och de såg inget konstigt så vi får väl vänta och se. Förhoppningsvis blir hon frisk snart även om hostan har suttit i i en månad nu. Igår hade hon feber men jag den är så gott som borta idag.

För att tala om något annat kan jag säga att mitt fina halvblodssto är dräktigt och beräknas föla i slutet på april. Men hon har redan börjat fylla ut ljuvret så kanske går hon inte hela tiden ut.
Jag hoppas ändå att hon går längre eftersom min älskade Linda fyller 25 år den 4 april och då vill jag gå på hennes fest. Det värsta är ju att hon bor i Linköping och jag i Vaggeryd så det är ju en bit att åka och vi måste sova borta.
Håller alla tummar jag har nu för att hästen inte tänker lägga sig och föla just den helgen. Något vi får se.

Är lite oroad över en annan vän till mig. Jag berättade för henne att vi väntar barn nr. 2 (i tisdgags) och hennes reaktion verkade mer negativ än positiv...Men det kan ju ha varit lite chock eftersom det var ganska oväntat redan. Men hon sa att hon skulle ringa mig efter jobbet då och ännu har hon inte ringt... Vet inte varför. Något jag får ta reda på nu när det gått några dagar.. Bara det inte har hänt något...

9+6

Sitter här med en sjuk liten flicka. Feber och hosta och lite snor. Stackars gumman. Gnäll blir det en del också. Får väl plocka fram glass och saft för att få i henne NÅGOT! Lilla älsklingen!
Jag själv mår fortfarande illa men det är lite bättre faktiskt.
Svullna magen har blivit lite mindre också.
Något som gnager i mig är min vikt vid inskrivningen...den stämmer dessutom inte eftersom jag hade tunga skor och tunga kläder...Var säkert två kg för mycket och det är INTE roligt....Jag som var så glad att jag vägde ett kg under förra graviditeten vid inskrivningen. Morr. Måste be BM att ändra i journalen...
Jag fattar inte så viktfixerad jag är den här gången. När jag väntade Jennifer tänkte jag inte alls på vikten...Men nu känns det mycket tungt...Hade precis gått ner till nästan normalvikt innan jag blev gravid också. Kanske har med det att göra. Men jag blir så irriterad på mig själv. Det ska inte spela någon roll med vikten. Jag är bara orolig att min man ska se mig som avtändande.... Han säger att jag är fin som jag är och att viktökningen inte gör något men det hjälper inte....
Måste prata med BM om detta för det känns jobbigt att fixera vid något som ändå är så oviktigt.

v. 9+4

Jag förstår inte att jag kan vara så mörkrädd...*suck* vuxna människan. Igår gick det bra när Fredrik var borta hela dagen och jag fixade med alla djuren ute när det var mörkt och tittade på Beck alldeles själv...Men idag....huuu...det kryper utmed ryggraden hela tiden och jag hör hemska ljud från alla håll. Kanske är månen som gör det...den lyser så starkt ikväll.  Men det är så obehagligt att vara ensam hemma när man är så lättskrämd... (Jennifer sover redan) Usch.
Men min trygga make kommere snart hem och skyddar mig från alla monster som lurar i buskarna. När som helst kör bilen upp här. Är ju ändå bara ett möte ikväll.

Annars mår jag illa....mycket illa. Känner att det snart är dags att äta lite igen innan jag börjar må för illa igen. Ska kanske titta på en komedi idag när jag är så nervig...Ja, det är nog bäst.

v. 9+3 Inskrivning på MVC

Dagen började ganska lugnt. Jennifer har sovit mycket idag efter brist på sömnj igår. Jag pysslade mest med djuren och tvätten.
Efter lunchen var jag på inskrivning på MVC så de tog prover och bokade in en massa tider hit och dit. Fick order om att börja med järntabletter direkt.. hmm det behövde jag inte förra gången.. Knepigt det där.
Efter det var jag på fika hos svåger och svägerska. Fick kladdkaka och glass. MUMS. Känner bara att det nog inte var så smart för nu mår jag ILLA...usch. Men men det var värt det  *ler*

Har trots inskrivning inte fattat att det är en bebis i magen... Jag kan nte förstå hur trög min hjärna kan vara.
Kanske jag fattar efter nupp-testet i som ska göras 25:e mars. Spännande att se bebisen.

Funderar om det är något bra på TV ikväll...troligtvis inte... Men jag kan ju sätta i en film.
Beck-filmerna är ju bra och det var länge sedan jag såg dem. Får se till att inte ta en för läskig eftersom jag måste gå ut själv till djuren ikväll...Fast vad oroar jag mig för..Jag har ju tre vakthundar som skyddar mig hehe.


Fredag v. 9+0

Nu vet de flesta närmaste om att vi väntar barn nr.2.  Den som inte vrekar veta om det är jag...Svårt att få in att jag är gravid igen. Om det inte vore för tröttheten och detta eviga illamående skulle jag tro att jag hade drömt. 
På tal om illamåendet. Mådde INTE såhär illa med Jennifer. Har provat postafen och det hjälpte verkligen men verkar hjälpa mindre nu efter några dagars användande... konstigt.

Let´s Dance ikväll. Jippie! Får se Magnus dansa igen. Han är min absoluta favorit! Inte blir det bättre av att han är från mina hemtrakter, och bonde... oj oj oj. Och hans östgötska får mitt högra knä att darra. Nej allvarligt...Östgötska ör inte jättefint men det är min "fosterdialekt" och jag kommer aldrig överge den!! Så det så ;-)
Nu höjer vi glasen (mitt innehållande cola) och skålar för Östergötland, Östgötskan och att Magnus vinner Let´s Dance 2009!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0